Michael Kors 2016

mai 22, 2017

Psykolog Kjersti Hildonen i Lørenskog kommune er enig i at sosiale medier har forandret hverdagen til dagens ungdom. Bildet ungdom får presentert av hverandre gjennom sosiale medier påvirker trolig i stor grad hvordan ungom relaterer seg til hverandre i det daglige. Kanskje blir det slik at mange forsøker å opprettholde bildet som presenteres på nett også i den virkelige verden, sier hun.Psykologen mener det er et tankekors at flere bruker mer tid på å ivareta fjerne bekjentskaper gjennom sosiale medier, enn de gjør med sine nærmeste.Dette gjelder i høyeste grad like mye voksne. Kanskje vi vil se en motvekt til dette fokuset om noen år?Lise håper nå at hennes generasjon blir flinkere til å ta vare på hverandre og at de kan leve opp til merkelappen de har fått.Vis medlidenhet med andres følelser og og vis at du er til  å stole på. La oss være generasjon perfekt, oppfordrer hun.De nyeste nasjonale tallene fra Ungdata viser at ungdom i 13-16-årsalderen er mer lovlydige, færre ruser seg og flere unge har et godt forhold til foreldrene sine.Til tross for at de fleste også trives både hjemme og på skolen, viser tallene fra Ungdata at flere jenter sliter psykisk i hverdagen.

Dette blogginnlegget skal ikke handle om dyre vesker eller hvor mye press dagens ungdom er under. Dette blogginnlegget går rett til alle der ute som føler seg truffet av det jeg skriver.Jeg er så frustrert og flau over dagens ungdom. Jeg lurer virkelig på hvordan vi ble slik vi er. Er ikke vi generasjon perfekt? Vi får bedre karakterer enn noensinne, mange flere fullfører utdanningen og langt færre drikker alkohol eller tar dop. Men har vi blitt bedre? Er vi bedre mennesker? Nei, det tror jeg faktisk ikke.Jeg skjemmes over hvordan ungdommene oppfører seg mot hverandre. Flere er utro, ute stenger, bitchblikker, legger an på andres kjærester osv. Har vi blitt generasjonen uten ryggrad? Er vi de som gjør ting uten å tenke over konsekvensene og skaden det kan påføre andre? Vi klager over været, uggsa som blir våte, alle leksene vi må gjøre og at vi måtte vaske badet denne helgen også. Uff, det er så synd på oss ikke sant. Vi syns så synd på oss selv og fortsatt gjør vi ingenting for å gjøre det bedre.

Den beste følelsen i verden er å gjøre andre glade, og det syns sikker du og. Så hvorfor sier du ikke hei til gutten som sitter alene i kantina? Hva med jenta som mistet bøkene utover gulvet, vil du ikke hjelpe henne? Vi setter oss selv og tingene våre framfor andre. Jeg bryr meg ingenting om du har en dyr veske, men det som irriterer meg hver dag er dere som setter den fine Michael Kors veska i bussetet ved siden av og lar resten av passasjerene stå oppreist. Er vi da generasjon perfekt? Tvert imot.

No Comments

Comments are closed.