Michael Kors 2023 sunglasses

september 5, 2017

Det hvite båndet» er det en rekke hendelser som aldri blir forklart eller utdypet. Haneke gjør dette for å trigge fantasien vår, for å gjøre vår tolkning av det som skjer til en del av den helhetlige filmopplevelsen. Og i likhet med «Skjult» (2005) byr «Det hvite båndet» på et mysterium som det er vanskelig å komme til bunns i. Haneke antyder mer enn han presiserer, han stiller spørsmål. Eller rettere sagt, han retter spørsmålene mot oss.En mulig innvending mot Hanekes film er dysterheten i den. En innvending jeg mener er ubegrunnet, da filmen inneholder en rekke lystbetonte scener, håp og kjærlighet. Scener det kanskje er lett å glemme da rulleteksten begynner, men som er der, og som er svært viktige for helheten.

I stedet syns jeg perfekt er et bedre ord for å beskrive «Det hvite båndet». Det er i hvert fall et verk laget av en perfeksjonist og hver scene framstår ekstremt gjennomarbeidet, men også svært organisk. At Haneke hadde over 7000 barn på audition sier noe om hvilket arbeid og hvilken betydning han legger i selv de minste detaljer. Barna han til slutt valgte er som hentet fra et August Sander-fotografi. De er selv et middel i Hanekes mesterverk, der kontrastene mellom tilsynelatende uskyldsrene, vakre barn, og den underliggende ondskapen som rår i landsbyen, er stor.Skuespillet er upåklagelige, men skal jeg framheve enkeltprestasjoner må det være de sorgfulle sekvensene mellom doktorens datter, Anna (Roxane Duran) og hennes bror, Rudolf (Miljan Chatelain). Disse scenene er gripende, ja, helt inn til margen. Og situasjonen der de to unge menneskene prater om døden, er lite annet enn evigheten verdig.

De terrormistenkte fangene på Guantanamo på Cuba har sittet i seks måneder nå. Omkring 300 menn holdes fanget, mistenkt for å være medlemmer av bin Ladens al-Qaida eller Taliban. Eller begge deler.Vestlige representanter De fleste har bakgrunn fra Midt-Østen, men minst et dusin er oppdratt i vesten med privilegier og rettigheter ingen av deres medinnsatte har hatt i livet. Forholdene de lever under nå ligger milevis fra noe de noensinne har opplevd.Amerikanske myndigheter vil ikke si mye om fangene, men litt om deres identitet har lekket ut i media. En håndfull er fra Storbritannia, Frankrike og Australia. Det finnes også noen svensker og dansker blant dem, skriver ABCnews.Australsk rodeorytter og slakter En av dem vi vet mest om er David Hicks. Australieren slutta på high scool før han var ferdig og begynte å reise i stedet. Han er 26 år.

No Comments

Comments are closed.