Michael Kors 6s

oktober 25, 2017

Prisene som deles ut under Oscar showet spiller selvsagt hovedrollen, men moteekspertene følger med argusøyne nøye med på hvem som har på seg hva.En dress fra Armani er alltid like elegant for mannfolka.Trendene i år går i retning av klassisk svart og hvit for damene. Julia Roberts tok seg godt ut i en svart og hvit kjole fra Valentino, mens Catherine Zeta-Jones strålte i en svart, stroppløs kjole fra Versace.Sterke farger ser også ut til å være inn i år. Korall, lilla, rosa,Michael Kors 6s sterk gult og blåfarger spradet opp over det røde teppet i Los Angeles i natt. Det virker som om kjoler uten stropper er i skuddet som aldri før.Neste uke begynner de aller fleste på skolen igjen, mens enkelte skoler og studier allerede har startet opp igjen.

Michael Kors 6s Første skoledag er utvilsomt en spennende dag for mange, og forventningene er store på flere områder. Blant disse finner vi stil og mote.Det er derimot ikke alltid at dette har en positiv effekt. Ifølge forbrukerundersøkelsen til SSB fra 2012 bruker en gjennomsnittlig husholdning i Norge 23 618 kroner på klær og skotøy i året. I norske skolegårder ser vi ifølge flere eksperter jenter i tenårene med skolevesker til samme pris.Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og er kjent fra TV 3-programmet «Luksusfellen», der hun redder kjøpeglade nordmenn fra økonomisk ruin.Hun er godt kjent med motepresset blant ungdom, og forteller at enkelte går rundt med luksusvesker til rundt 15 000 kroner. Det mener hun er problematisk.Skolesekken er bytta ut med dyre designervesker, noe som definitivt er en negativ trend. Det sjokkerer meg at unge har vesker som ikke står i samsvar til inntekten de har. Man kan spørre seg om hvorfor foreldre gir såpass mye penger til dem. De bidrar til en runddans av kjøpepress, forteller Sandmæl til Dagbladet.

Forbrukerøkonomen tror dette i hovedsak er et problem i hovedstaden, men har sett at det har bidratt til mobbing andre steder òg.Uavhengig av hvor man bor og om det er en veske eller vinterjakke, er vi nødt til å prate med barna våre om hva dette faktisk koster,Michael Kors 6s sier hun og fortsetter:Snakk om penger hjemme! Hvis man viser barna hvor store de faste utgiftene er, skjønner de kanskje at det blir merkelig å bruke like mye på en veske som man gjør på klær hele året, forklarer Sandmæl.Tv-profilen etterlyser også mer privatøkonomi på pensum, og tror det kan ha en positiv effekt på ungdommens forståelse av penger. Det kan føre til mindre ekskludering. Får man et fornuftig forhold til pengebruk er jeg sikker på at færre vil bli mobbet, konkluderer forbrukerøkonomen.Barne- og ungdomspsykolog Willy-Tore Mørch ved Norges Arktiske Universitet, UiT, forteller til Dagbladet at det er «meget problematisk at jenter på ungdomsskolen går rundt med vesker til 7-8000 kroner».Den overordnede konsekvensen av dette er at barn får materialistiske og egoistiske holdninger. Det vi trenger er holdninger som fremmer solidaritet og hjelpsomhet overfor de som har problemer. Det å være opptatt av dyre vesker trekker det i helt feil retning, sier han.

No Comments

Comments are closed.