Michael Kors backpack

juli 26, 2017

Kenzo Takada står zen-aktig rolig i mylderet inne i et varehus ved Seinen, en glassklar Paris-dag i februar i år. Motehuset Kenzo, som han grunnla her i 1970, har akkurat vist frem sin nyeste vinterkolleksjon, en kakofoni av neonfargede broderier, Michael Kors backpack skreddersøm og dobbelbrettede skjørt i neoprene. Men Takada har ikke satt en strek på papiret. De nye designerne, Carol Lim og Humberto Leon fra kultbutikken Opening Ceremony i New York, blir intervjuet av verdenspressen, tydelig beæret over opphavsmannens oppmøte. Dette er første visning jeg ser etter at jeg ga meg, forteller Takada forsamlingen.Jeg synes det var veldig bra. De har bragt humor og vitalitet inn i merket.

For det er nye tider i motens episenter. Michael Kors backpack Bransjen i Paris pleide å være sær og uregjerlig, full av små, ustrukturerte familiebedrifter med klesdesignere som styrte atelierer og bygget motehus i egne navn, med en sterk organisasjon i ryggen.Bransjeorganet Chambre Syndicale de la Haute Couture styrte med jernhånd – de styrer de fortsatt innpasset til moteukene – og var det var de som delte ut godkjentstempler for status som «maison» , et ekte motehus. Drømmen de fleste bar på var å drive et eget – som Per Spook, den eneste nordmannen som har klart kunststykket, gjorde tilbake på 80-tallet. Men tiden for de små, intime forretninger er ugjenkallelig over, i moten som de fleste andre steder. De siste årene har den kommeriselle logikken både modernisert og forandret motesystemet, pent innpakket i fordums storhet.

Michael Kors backpack Det var da de små, gjeldstyngede motehusene ble kjøpt opp i stor skala av forretningsmenn, at Paris ante mønsteret til et systemskifte. Med opprettelsen av de store mote- og luksuskonglomeratene på 1990- og 2000-tallet, som LVMH (eier av motehus som Louis Vuitton, Céline og Dior) og Kering (styrer Saint Laurent, Balenciaga og Givenchy) begynte designerrollen også å forandre seg.Yves Saint Laurent åpnet eget sitt motehus sammen med partneren Pierre Bergé i 1961, etter at Saint Laurent hadde designet en periode for Christian Dior. Inspirert av liker deler parisisk chic, eleganse og etnisk mangfold, ble han raskt sin tids mest respekterte designer. Motehuset er kreditert med plagg som smokingen til kvinner og Mondrian-kjolen, og YSL var haute couture-merket som først tok steget over til også å lage prêt-à-porter på 60-tallet. Etter at Yves Saint Laurent trakk seg tilbake hadde motehuset flere designere, sist ut var italienske Stefano Pilati, en designer som vektla håndverk og subtil eleganse. Nå har Hedi Slimane, mannen som revolusjonerte herremoten på tidlig 2000-tall med skarpe, smale herresilhuetter hos Dior Homme, tatt over det legendariske motehuset.

No Comments

Comments are closed.