Michael Kors bags

august 4, 2017

Den internasjonale luftfartsorganisasjonen ICAO, som lager retningslinjene til flyselskaper og myndigheter over hele verden, var like krystallklar i sine advarsler. Også ICAO advarte sivile flyselskaper på det sterkeste mot å fly over store deler av Michael Kors bags Afghanistan fra 1994 og fremover.SAS måtte finne en løsning. I 1994 var SAS midt oppe i kraftige kostnadskutt og store nedskjæringer etter flere år med negativt resultat. Det hadde toppet seg i 1993 med en halv milliard kroner i underskudd i selskapet som var delvis eid av den norske, svenske og danske staten. Så dukket problemet med Afghanistan opp. SAS hadde gjort en milliardinvestering noen år tidligere som forkludret situasjonen. På slutten av 1980-tallet bestemte SAS seg for å satse på Boeing 767 ER (Extended range), til nærmere 500 millioner kroner, på langdistanseruter. Dette var et kontroversielt valg, ettersom Boeing-maskinen kun hadde to motorer.

Mange mente at Boeing 747 eller MD11 var bedre alternativer fordi de hadde større motorkapasitet. Men Boeing 767 var et mer kostnadseffektivt valg, ifølge SAS-ledelsen. Flyet passet tilsynelatende perfekt for ruten mellom København og Bangkok.I virkeligheten nådde flymaskinen bare så vidt frem til Bangkok: Rekkevidden på det nye flyet var 10.900 kilometer. Strekningen mellom København og Bangkok var på nærmere 10.000 kilometer.Michael Kors bags Med andre ord: Med litt motvind, som det ofte var på ruten til Bangkok om vinteren, var strekningen helt på grensen av hva flyet tålte. Å fly rundt Afghanistan uten mellomlanding var derfor umulig for SAS. Dette problemet hadde ikke British Airways, Singapore Airlines, Swissair og Thai, som fløy McDonnell Douglas’ MD11 eller Boeing 747-400, fly med langt bedre rekkevidde. Konkurrentene kunne fly rundt Afghanistan via gulfen. SAS’ milliardinvestering i Boeing 767-fly var i ferd med å fremstå som et gedigent bomkjøp.

Michael Kors bags Flyruten mellom København og Bangkok var en viktig del av SAS’ rutetilbud. SAS hverken ville eller kunne legge ned den populære ruten til Thailand.Hvor lønnsom flyruten mellom København og Bangkok faktisk er, ønsker SAS å holde hemmelig.Av kommersielle grunner redegjør vi ikke for lønnsomheten på ulike linjer, skriver Elisabeth Manzi, direktør for Media Relation i en e-post til DN.Flyruten til Thailand var ekstremt viktig for SAS. SAS hadde fløyet mellom Skandinavia og Thailand helt siden 1950-tallet. Ifølge kilder i SAS-systemet hadde ruten en beleggprosent på opp mot 85. Dette er høyst uvanlig. Normalt ligger passasjerbelegget på mellom 55 og 60 prosent. Beregninger DN har gjort tyder på at Bangkok-ruten i denne perioden utgjorde flere milliard kroner i omsetning.

No Comments

Comments are closed.