Michael Kors c-1005

oktober 7, 2017

Omgitt av sommerblomster sitter hun og maler vindmølla og det frodige landskapet som omgir den.Det er noe med lyset her i North Norfolk, sier Anne og legger til at kystlyset er spesielt, både ved fint og overskyet vær.Til og med når havtåka ligger tjukk over det flate landskapet, er lyset her noe for seg selv, sier landskapsmaleren, og forteller at dette er andre gang hun er på maleferie i området.Kyststien i Norfolk Langs hele den 72 kilometer lange kyststripen går turstien Norfolk Coast Path. Den er aktivt benyttet av turgåere og fuglekikkere fra hele Storbritannia.Mange fotturister går i dagevis på denne strekningen og overnatter i pittoreske bed & breakfast, i vindmøller og på landsens puber.På kyststien mellom Cley next-the-Sea og Salthouse står Sue King og kikker på det yrende fuglelivet over saltmyrene.

Fuglekikking er Storbritannias mest populære hobby etter fisking, sier Sue. Hun forteller at RSPB (Royal Society for the Protection of Birds) har over en million medlemmer på De britiske øyer.Fuglekikkere – North Norfolk er kjent som landets beste område for fuglekikking på grunn av stor variasjon av fugler og hyppige besøk av sjeldne fuglearter.Sue forteller at hun regner seg som en amatørmessig fuglekikker. Hun besøker North Norfolk først og fremst for å oppleve det vakre landskapet.Jeg reiser ikke etter sjeldne fugler, slik mange seriøse fuglekikkere ofte gjør, forklarer hun.Det er både avslappende og fredfullt å kikke på fugler, denne hobbyen er fylt med fotturer og frisk luft, som er en fin motsetning til hverdagens arbeidsuke på kontoret, sier Sue.

Lokal sjømat Kyststien fører oss videre til den lille landsbyen Salthouse, som består av en kirke, puben Don Cow og den familiedrevne kafeen Cookies Crab Shop, som har holdt dørene åpne i over tre generasjoner.Cookies er mer enn en krabbebutikk. Ut av det lille skuret serverer ekteparet McKnespiey rause porsjoner av lokalt fanget skalldyr og fisk.Når North Norfolk-landskapet bader i kveldssola, kan ingenting måle seg med fersk sjømat servert til sultne og slitne, men veldig fornøyde Coasthopper-turister.

No Comments

Comments are closed.