Michael Kors j-1405

april 22, 2017

Nesten en tredjedel av alle jenteklær til barn som selges ved 15 av de største kjedebutikkene i USA, er av seksuell karakter, viser en undersøkelse fra 2011. Også her i Norge har vi eksempler på tendenser til seksualisering av barneklær i de store kjedebutikkene. Hennes & Mauritz fikk for eksempel i sommer kritikk fordi de solgte bikinier til barn helt ned i ettårsalderen.Tettsittende jenteklær, behagelige gutteklær Sosiolog Elin Borg har undersøkt barnemoten i H&M-katalogene fra 1987 til 2004. Her så hun at barnemoten i stor grad gikk fra å være unisex til å bli mer og mer knyttet opp mot kjønn. Jenteklærne er gjerne mer tettsittende, mens gutteklærne er romsligere og antageligvis mer behagelige å leke i, forteller Borg.

Leopardbikini til mini? Det amerikanske nettstedet Babikini.com selger små trekantbikinier til barn. Minste størrelse er fra 0-1 år. «You just can’t help yourself when you see them… they are so darn cute!», skriver de i omtalen av bikiniene, som finnes i alt fra camomønster til dyreprint.Høye hæler Nå som bikinisesongen er over, kan bikinien byttes ut med høye hæler. Eller kanskje ikke… Heelarious.com reklamerer med å selge babyens første høye hæler. Skoene er i mykt materiale og for babyer fra 0-6 måneder. Små jenter kan altså få høye hæler lenge før de begynner å gå.Barn skal se ut som barn Høye hæler til nyfødte babyer kommer nok ikke til å dukke opp i norske butikker med det første. Line Hawken, klesagent for barneklær i selskapet Major Fashion for Minors, synes ikke at seksualisering av barneklær er et problem i Norge.

Ja, endelig kan vi tørre å si det høyt – våren er i anmarsj! Og med våren kommer nytt liv – også for garderoben.Men hva er det vi skal kle oss i når snøen nå reiser sin vei? Svart og hvitt, ifølge de største designerne.Giganter som Calvin Klein, Michael Kors, Alexander Wang og Oscar de la Renta var bare noen av dem som satset hardt på fargene i sine vår- og sommerkolleksjoner.Også kjendisene ser ut til å ha lagt sin elsk på trenden.Da stjerna Beyoncé tok imot sin pris under Grammy-utdelingen i februar, var det iført en svart og hvit buksedress. Svart og hvitt var også valget da stjerner som Lily Collins og Diane Kruger kledde seg for Vanity Fairs Oscar-fest i forrige uke.Som seg hør og bør har kjedebutikkene nå kastet seg på trenden, og de bugner akkurat nå over av plagg og tilbehør i de to fargene.

No Comments

Comments are closed.