Michael Kors optical glasses

september 20, 2017

Den siste tiden har DN skrevet flere artikler om fastrente på boliglån.Det er delte meninger om det er lurt, eller ikke, å binde renten på boliglånet sitt.For tiden opplever Norges største bank, DNB, også stor interesse blant kunder som ønsker å binde renten på bankinnskudd.Med dagens rekordlave rentenivå er det lite lønnsomt å plassere pengene i banken. Ordinær sparekonto i DNB har en rente på 0,55 prosent. Mens «Superspar», som er en ordning for de som sparer fast hver måned, har en rente på 1,20 prosent.Renten for fastrenteinnskudd i DNB er imidlertid på 1,60 prosent, dersom du binder renten i et år. Binder renten i to år, er renten 1,50 prosent.Fastrenteinnskudd passer dersom man ønsker fastrente og forutsigbarhet på sparingen, ikke ønsker å ta risiko og kan binde pengene ett eller to år, sier kommunikasjonsrådgiver Ellen Dokk Holm i DNB.

Hun viser til at interessen for dette er «mye høyere» nå sammenlignet med samme tidspunkt ifjor.Vi mener at årsaken er at for mange er det mulig å planlegge sparingen et til to år frem i tid. I tillegg har det vært et noe urolig aksjemarked, som alltid gjør at mange søker en trygg havn, sier Dokk Holm.Ifølge høyskolelektor Dag Jørgen Hveem ved Handelshøyskolen BI er fastrenteinnskudd ikke et godt alternativ. Rentebinding er et tveegget sverd, både sett fra bankens og kundens side. Fastrenteinnskudd gir relativt stabil finansiering av bankens utlån, og kundene vil ha en risikopremie for å binde pengene. Gjennomgående ligger derfor renten på fastrenteinnskudd høyere enn ved flytende rente, selv om det nå er utsikter til enda lavere rentenivå, forklarer han, men legger til: Jeg ville generelt ikke anbefale noen å binde innskuddsrenten, sier Hveem til DN.

Han viser til at du i disse dager får lave renter dersom du benytter deg av bankinnskudd. Dersom du skal plassere penger i banken, har Hveem et konkret råd: Sjekk tilbudene til de mindre aktørene.Enkelte av de mindre aktørene ligger innenfor innskytergarantiordningen og tilbyr som regel vesentlig høyere rente enn de store bankene, påpeker han. Det er flere aktører å velge mellom hvor du kan få 0,3-0,4 prosentpoeng bedre fastrente enn for eksempel DNB og andre storbanker kan tilby. På innskudd med flytende rente, er forskjellen enda større, forklarer professoren.Vurder nøye hvor lenge og shop så de beste tilbudene i markedet, med utgangspunkt i Finansportalens oversikt, anbefaler Hveem.Selv ville Hveem vært forsiktig med innskudd utover disse to millionene uten en grundig vurdering av soliditeten til det foretaket du låner penger til. Det er en del som har hovedkundeforholdet sitt i store banker, men som shopper rundt når det gjelder innskudd. Det er veldig enkelt, for det er bare et par tastetrykk. Selv om det er enkelt på lån, er det veldig mye enklere på bankinnskudd. ​

No Comments

Comments are closed.