Michael Kors quilted backpack

oktober 18, 2017

Det er en grunn til at jeg kjører gammal Chevrolet og skrur det lille som må skrus selv. Chevrolet Caprice er bilen dere, stillere og mer komfortabel enn dagens biler, V8 automat og alt utstyr.Det hender jeg skrur litt på et frittstående verksted også, timeprisen her ligger rundt 650 kr timen. Dette er et MEGET bra verksted med to meget dyktige mekanikkere. Når jeg leser om diagnoseverktøy til 50-000-250.000 kr må jeg bare le. Jeg kjøper diagnoseverktøy fra USA som passer på så godt som alle biler for 400 kr inklusive frakt…. Forøvrig kan man på de aller fleste bile kortslutte en krets i kontakta og telle antall blink med f.eks. motorlamp i dashbordet og se hva slags kode dette er. Dette gjelder dog ikke på HELT nye biler.

Hva tar jeg hjemme i garagen? tja, 500 kr for bytte av skiver og klosser foran f.eks. Eller 250 kr for bytte av begge styrekuler. Servicer som merkeverksteder tar seg grovt betalt for er jo bare en eneste stor vits. De blir i allefalls var skyldig når jeg spør hvorfor… Kontroll av bremsevæske, frostvæske og spylervæske bør ikke koste tusenvis av kroner.Men fint for meg. BOS tar 3500 kr for å bytte skiver og klosser foran. Gjør jeg det slipper man unna med 500 kr i arbeid og 1500 kr i deler.. Og kom ikke å fortell meg at klønene på BOS gjør en bedre jobb… For der mangler evnen til logisk tankegang og mekanisk forståelse totalt til tider. Men så er det ikke akkurat samfunnseliten som går mekken på videregående heller…

Nå er jo 1500 i absolutt øvre prisskikt, dvs det er det merkeverkstedene på premiummerkene beregner seg i Oslo og til nøds i Stavanger. Kommer du ut på landet er det lavere priser, og for andre merker er det lavere priser. Nå ble jo verkstedprisene ekstra dyre etter moms på tjenester kom, men likevel er 1400-1500 kr/timen en ganske spensitig kalkyle, spesielt med tanke på at man har endel jobber til fastpris som feks service hvor marginene er enda høyere. En mellomservice til 4-5 tusen på en «billigbil» tar sjelden mer enn 1,5 time, så dere kan regne på marginene selv. Og olje utfakturert til 180 kr/l + mva koster inn i fat +-70 kr/l eks mva. Men nå er verkstedbiten en viktig del for inntjeningen for bilforhandleren, fordi man tjener ofte lite på bilsalget.

No Comments

Comments are closed.