Michael Kors wallet

november 13, 2017

Oslo Fashion Week har i likhet med messearrangørene i blant annet Paris, London og Stockholm kastet seg på etikk og økologi. I et virvar av definisjoner om hva etisk handel og økologiske produkter innebærer, er det blitt svært salgbart og hipt å trekke frem resirkulerte jeans, arbeidstidene på Kina-fabrikken eller bilder av bomullsåkeren i India i årets kolleksjoner og messebåser. I morgen debatteres hvordan norske designere,Michael Kors wallet forhandlere og produsenter kan bidra til at forbrukerne kan «handle klær med god samvittighet».Det måtte jo komme, dette oppgjøret mellom samvittighet og shopping.De store motehusene på markedet har åpenbart skjønt markedsføringsverdien av økologi og etisk handel. Hennes & Mauritz meldte nylig om en egen økologisk kolleksjon. Britiske Marks & Spencer planlegger å øke salget av økologiske klesplagg fra 500.000 til 20 millioner plagg de neste 18 månedene. Klesprodusentene Timberland og Michael Kors forteller gjerne om at de betaler de ansatte dobbelt så høy lønn på fabrikken i Kaiping i Kina som gjennomsnittet.

Klær koster nå knapt mer enn et glass vin, ifølge Leif Olsen, bransjedirektør for mote i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH). Det er derfor enkelt – og kanskje snikende ubehagelig – å tenke seg at førsteleddet i produksjonen ikke sitter igjen med all verden.Michael Kors wallet Med utgangspunkt i at det ikke er vin av ypperste årgangsklasse Olsen mener, er det snart ikke dyrere å kjøpe nytt antrekk til fredagspilsen, enn selve fredagspilsen. Ifølge HSH koster klær 38 prosent mindre i år enn de gjorde for fem år siden, og prisfallet på klær og sko var 11,2 prosent bare i 2006. Takket være Kina og landets hardtarbeidende fabrikkansatte, er det mulig å presse klesprisene nedover og nedover. Kina sto for 28 prosent av all kleseksport ifjor, desidert mest i verden. Ifølge Verdensbanken vil tallet ligge på 50 prosent innen 2010.

Men Kina er heller ikke kjent som foregangsland når det gjelder etikk og butikk. Enkelte av de små, norske designerne skyr Kina og leter seg frem til mindre markeder der mulighetene for tettere samarbeid og oppfølging skal sikre gode forhold og riktige fremstilte produkter. Men for de store aktørene kan det være vanskelig å komme unna Kina for å opprettholde volum og marginer. Varner-Gruppen, som eier ni kleskjeder og i hovedsak produserer i Kina,Michael Kors wallet har intensivert arbeidet for etikk i produksjonen.I Asia og Kina er kunden veldig i fokus. Om de ikke nødvendigvis forstår hvorfor vi stiller disse kravene, vil de gjerne etterkomme dem. Men det man må være klar over, er faren for at de kommer med de svarene vi ønsker, sier Annabelle Lefébure, som leder arbeidet med samfunnsansvar i Varner-Gruppen. Hun bekrefter at selskapet har vraket leverandører som ikke viser vilje til endring.

No Comments

Comments are closed.