Michael Kors xl clutch

september 26, 2017

Krigsherjingene er fortsatt fysisk synlig i form av kulehull på mange av bygningene i Sarajevo, men Vildana er opptatt av at livet må gå videre, og at folk må se fremover.Vi må prøve å tilgi og forstå. Hvis du lever i fortiden, spiser det deg opp.28-åringen er bekymret over den politiske og økonomiske situasjonen i landet, og hvordan religionen etter krigen har splittet innbyggerne. Hun har likevel ikke mistet fremtidshåpet. Foreldrene og besteforeldrene mine har lært meg å være mer opptatt av hvordan folk er, enn hvilken religion de har. Det synes jeg er en god leveregel.Ti tips til hva du kan gjøre i Sarajevo 1. Nyt nasjonalbiblioteketVakkert, vakkert, vakkert! Byen rådhus er også landets nasjonalbibliotek, bygget i spansk maurerstil. Bygningen ble totalbombet i 1992, og rundt 90 prosent av alle bøkene og dokumentene ble ødelagt. Bygget er restaurert og ble gjenåpnet i mai 2014. Inngang ca. kr 10.

Besøk basaren BascarsijaOrientalsk, livlig og sosialt. Den tyrkiske basaren ble bygget på 1400-tallet, under det osmanske riket. Du kan fortsatt komme hit og handle, eventuelt for å ta en tyrkisk kaffe eller se byens største moské, bygd på 1500-tallet.Den rundt 800 meter lange Tunnel of Hope var den eneste veien inn og ut av byen under krigen i 1992–1995. Ligger i bydelen Dobrinja, ved den internasjonale flyplassen. Her fraktet soldatene våpen, mat, drivstoff og folk inn og ut av byen. Det er verdt å få med seg filmen som vises i besøkssenteret. Inngang ca. 25 kroner. Fra elvebredden ser du bygninger fra byens ulike historiske perioder; den osmanske perioden med østlig innflytelse, den østerriksk-ungarske perioden med industrialisering og mer vestlig arkitektur, pluss bygg fra sosialistårene og dagens hypermoderne bygninger. Eiffelbroen, kunstakademiet (ligger i en tidligere kirke), universitetet, postkontoret, nasjonalteateret, synagogen, bymuseet og nasjonalbiblioteket er alle verdt å se.

Du har sikkert hørt om skuddene i Sarajevo. De falt altså her 28. juni 1914, da den østerriksk-ungarske erkehertugen Franz Ferdinand og hans ektefelle ble myrdet, noe som igjen ledet til starten på første verdenskrig. På Museum of the assassination of Franz Ferdinand får du hele historien.I Sarajevo lever muslimer, jøder, ortodokse kristne og katolikker side om side, og er du i byen kan du besøke både synagogen, kirkene og moskeene. Den største moskeen og den største katedralen ligger i gamlebyen, synagogen på sørsiden av elven.Besøk bob-anlegget fra OL -84Det olympiske bobanlegget fra vinter-OL 1984 ligger i Trebevic, et fjell like utenfor Sarajevo sentrum. Anlegget er preget både av krigen og tidens tann, men du kan fortsatt gå ned hele den gamle banen.

No Comments

Comments are closed.