Michael Kors york

november 14, 2017

Mange eksisterende modeller vil også være kompatible med Android Wear-oppdateringen; i hvert fall de av nyere årgang.Det skriver en selger på Finn.no, som selger en piratkopiert Michael Kors-veske for 500 kroner.Og han er langt fra alene. Med noen enkle søk finner Dinside en rekke varer hvor selgeren innrømmer at det dreier seg om falske kopier.Spørsmålet er bare: Er dette lov?Det kommer an på om salget regnes som næringsvirksomhet eller ikke, forteller prosjektleder for Velgeekte.Michael Kors york no og seniorrådgiver i Patentstyret, Hedvig Bengston, til Dinside.Varemerkeloven forbyr nemlig bare salg av piratvarer når det foregår i nettopp næringsvirksomhet. Det vil si at privatpersoner i teorien kan selge piratvarer lovlig, på samme måte som privatpersoners kjøp av piratvarer er lovlig, i en liten skala.

Spørsmålet er hva som kan regnes som næringsvirksomhet. Dette blir en skjønnsmessig vurdering fra sak til sak. Men ifølge Bengtson skal det lite til før virksomheten vipper over til næring, og dermed blir ulovlig og straffbar.Særlig om salget kan gi selgeren et overskudd, sier Bengtson, som derfor mener at salg av piratvarer i utgangspunktet er ulovlig.Hvorvidt du for eksempel har et enkeltmannsforetak, eller har store planer om å leve av piratvarer, spiller ingen rolle for hvorvidt salget utgjør næringsvirksomhet. Og hvorvidt du blir straffeforfulgt er opp til eier av varemerket, som må anmelde saken.Hva med en nordmann som kjøper en falsk veske i syden,Michael Kors york selger den på Finn og kanskje tjener en hundrelapp?

I utgangspunktet vil salg utgjøre en næringsvirksomhet, uten at jeg kjenner til noen saker hvor det har vært et så lite kvantum. Men om du tar med deg piratvarer som du selger på Finn hver gang du er på ferie, vil det etterhvert kunne sies å utgjøre en næringsvirksomhet,Michael Kors york svarer Bengtson i Patentstyret.Har det vært saker i Norge hvor piratsalg på Finn har blitt straffet?Akkurat på Finn vet jeg ikke, men det har vært saker i retten hvor antallet vesker dreier seg om seks til ti vesker. Hvor de faktisk ble dømt, også?Det har jeg ikke full oversikt over.Dette med piratvarer er vanskelig for oss, innrømmer leder for forbrukertrygghet i Finn.no, Geir Petter Gjefsen, til Dinside.

No Comments

Comments are closed.