Michael Kors zip around wallet

mai 20, 2017

Det er sikkert mange elever på alle skolene som ikke tørr å vise sin egen stil, nettopp fordi de er redde for det der og ikke bli «godtatt» av de store gjengene.Alle har en stil, og jeg synes alle bare burde få lov til å være seg selv.Mange opplever å bli mobbet fordi de ikke har disse merkeklærne eller den «riktige stilen»Mange sier at skoleuniform kunne ha hjulpet på mobbingen, men de som mobber hadde sikkert funnet noe annet å henge seg opp i. Når det gjelder det å bruke skoleuniform tenker jeg at det er noen positive ting med det. Som at ingen skiller seg ut. Presset på å bruke merkeklær forsvinner. På en annen side vil man ikke få vist hvem man er gjennom stilen sin. Sånn som det er nå ser vi jo tydelig hvem som er hiphoperen, de som tar livet med ro, de som er glad i sport osv. Det kan være bra å få vist verden hvem man er gjennom å bruke de klærne man vil.Skoleuniform hadde sikkert hjulpet for noen, men det hadde ikke funket for alle.
Jeg vet at mange av ungdommene føler at det er slitsomt med merkepresset. De eneste som kan gjøre noe med det er oss. Vi kan gi komplimenter selv om noen kommer med klær som ikke er fra de dyre merkene. Vi ungdommer må tenke mere på det at vi trenger ikke merkeklærne for å føle at vi er bra nok.

Tenk deg en eske som ser grå og kjedelig ut på utsiden. Det betyr ikke at det som er inni ikke er fargerikt og flott. Det betyr så lite hva vi har på oss, for det er det som er inni som teller.Vi ungdommer kommer til å få sjokk når vi flytter for oss selv. Hvis vi allerede som tenåringer blir vant med å ha de dyreste og flotteste tingene, hva skjer da når vi flytter for oss selv. Da kommer vi ikke til å ha råd til det og husleie og mat, og jeg har ikke tenkt til å ende opp som deltaker i «Luksusfellen».Jeg har to små barn – og kjenner daglig på en bekymring som deles av alle foreldre. Hvordan skal det bli for dem å vokse opp, hvordan vil de takle de vanskelige tenårene?Det er lett å fokusere på den materille velstanden som de fleste av våre barn tar del i. Men det forteller bare halve sannheten, for sannsynligvis har heller ikke kravene til ungdommen vært større enn de er nå.

De står overfor en verden av muligheter – og alt er avhengig av dem selv: Hvor godt de gjør det på skolen, hvor godt de lykkes sosialt, hvor godt de lykkes med idrett, hvor stort er kontaktnettet på sosiale medier og, dessverre, hvor godt de ser ut.Det sistnevnte skal vi takke et massivt kroppspress fra reklameindustrien for, godt underbygget som de er av Hollywood.Noe er i alle fall ikke helt rett når mange 15-åringer har byttet ut ranselen med en veske i 5.000 kroners-klassen fra for eksempel Michael Kors. Flere medier kunne i forrige uke lage oppsiktsvekkende saker om den nye trenden. Men det er ikke hele bildet. Ungdommen vår er utsatt for mye press, og motepress utgjør bare en liten del. Da skal vi ikke være overrasket over at de søker bekreftelse der de finner den. I det lyset er et dyrt veskekjøp ikke så ulogisk likevel. Vi skal heller ikke påstå at enhver SVGS-elev med en merkeveske er offer for gruppepress. Det ville være en grov forenkling. Hvem har ikke ønsket seg fine ting i løpet av livet, og hvem skal egentlig kunne avgjøre hvilke slike ønsker som er legetime og hvilke som ikke er det? Vi vet heller ikke hvilken egeninnsats som ligger bak.

No Comments

Comments are closed.