what is Michael Kors return policy

november 3, 2017

Billig, billig! Kom hit! roper selgerne på gata i Alanya i Tyrkia.I butikkene deres kryr det av kopier av merkevarene Gucci, Armani, Michael Kors, Adidas, Levis, Nike, Diesel og Björn Borg. Alt til en brøkdel av originalprisen.Men burde vi egentlig kjøpe med oss slike varer når vi er på ferie?Nei,what is Michael Kors return policy sier Tollvesenet. Giftige kjemikalier Vet du ikke hva produktene inneholder, bør du styre unna dem i ferieland, sier Elisabeth C. Nettum i Tollvesenets grensekontrollavdeling til Dagbladet.Sminke, klær, vesker, elektronikk og andre produkter kan rett og slett være giftige og helsefarlige.

Piratkopiert kosmetikk produseres ofte i uhygieniske produksjonslokaler som ikke er sterile. Eyelinere, maskara, lipgloss og kremer inneholder skadelige mengder giftige kjemikalier og bakterier som kan gi allergiske reaksjoner, hevelser, sår og brannskader, sier hun.I verste fall kan de gi langvarige helseskader,what is Michael Kors return policy sier Nettum.Heller ikke solkremer av tilsynelatende kjente merker er til å stole på i utlandet, da også disse kan være piratkopiert. De inneholder ikke samme beskyttelse mot solforbrenning og UV-stråler, sier Nettum. Kan gi støt, er brannfarlige I bodene i Alanya står kopier av kjente elektronikkmerker side om side med klærne og sminken. Det kryr av nordmenn i disse butikkene. Høyttalere, hodetelefoner og ladere som hjemme kan koste flere tusenlapper. Her koster de mellom 5 og 30 euro, omlag 280 kroner.

Selgerne bedyrer hvor bra produktene er – til tross for at de er åpenbare kopier.Piratkopierte elektriske produkter kan gi støt, være brannfarlige og kan føre til alvorlige brannskader ved å brenne hud og hår, sier Nettum. Medisin er også langt billigere her i Tyrkia. Men ifølge Tollvesenet kan du i verste fall få i deg helt andre produkter enn du tror.En Europol-rapport om falske merkevarer viser en økende produksjon av piratkopier i Europa – særlig i Belgia, Tsjekkia, Italia, Polen,what is Michael Kors return policy Spania og Storbritannia, opplyser Tollvesenet.Også i Hellas, Kroatia og Tyrkia selges falske merkevarer.Til og med medisin er ofte produsert under dårlige hygieniske forhold – som i en garasje eller utebod, hvor rotter og andre skadedyr holder til, sier Nettum.

No Comments

Comments are closed.